Prenumerera på nyheterna

Mantalsskrivningskampanj i Almuñécar

Almuñécar på Costa Tropical har inlett en kampanj för att få residenta utlänningar att uppdatera sin mantalsskrivning. Det är något som ska göras vart femte år för de fast boende och vartannat år för övriga. Registreringen görs på avdelningen Oficina de Estadística på bottenvåningen i kommunhuset.

I Almuñécar finns det över 4.000 residenta utlänningar. För att kommunen inte ska förlora vissa rättigheter är det viktigt att siffran över mantalsskrivna är korrekt och uppdaterad, säger kommunalrådet Beatriz González i ett pressmeddelande.

När du besöker avdelningen Oficina de Estadística tar du med ditt ”tarjeta de residencia” eller pass.

– Kanske du har bytt adress och flyttat inom kommunen sedan den förra uppdateringen är det viktigt att du tar med något dokument som bevisar din nya adress. Det kan vara lagfarten eller en vatten- eller elräkning samt hyresavtalet, säger kommunalrådet Rafael Caballero.

Mantalsskrivningen är viktig för kommunen. Offentliga tjänster som hälsovård, underhåll av stränder och parker, kommunala anläggningar, skolplatser, kollektivtrafik, lokalpoliser grundar sig på antalet invånare som är mantalsskrivna.

Enligt spansk lag ska kommunerna erbjuda ett visst antal obligatoriska tjänster till sina invånare.

Som mantalsskriven får du även som resident utlänning och svensk EU-medborgare delta i lokalvalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.