Marbella har passerat 150.000-strecket

Marbella kommun har nu över 152.000 mantalsskrivna invånare. Kampanjer och att kommunen lockat med gratis busskort för mantalsskrivna plus hotet om Brexit har gjort att antalet invånare ökat. Under de två senaste åren har det ökat med sju procent. Marbella är nu Andalusiens sjunde största stad räknat till invånare och större än provinsstäderna Huelva, Cádiz och Jaén skriver Diario SUR på tisdagen.

För Marbella kommun och dess invånare är mantalsskrivningen (Empadronamiento) mycket viktig eftersom de bidrag som kommer från staten grundar sig på antalet mantalsskrivna. Det kan gälla skolplatser, sjukvård, poliser, lokaltrafik, kultur och säkerhet. Som privatperson får det inga skattemässiga konsekvenser.

Myndigheterna tror dock att det bor betydligt fler människor i Marbella än de 152.000 som är mantalsskrivna. Under större delen av året är det 200.000 människor som är bosatta i Marbella enligt flera olika parametrar som vattenförbrukning, antalet bankkonton i filialerna och avfallsproduktion.

När Marbella kommun införde gratis busskort i lokaltrafiken för mantalsskrivna innebär det ett uppsving i antalet invånare. Som Svenska Magasinet berättade den 15 april i år hade mer än 8.200 invånare skaffat gratis busskort under en vecka efter att det infördes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.