Marbella kommun snabbtestar 8.000 personer

Under den här veckan fortsätter Marbella kommun att göra snabbtester på egenföretagare och småföretagare. Totalt kommer 8.000 tester att genomföras. För två veckor sedan började tester att göras på 1.800 personer som arbetar på vårdhem plus kommunanställda, busschaufförer, polis och andra grupper samt frivilliga som bekämpar Covid-19-pandemin.

Borgmästaren Ángeles Muñoz säger att testerna är viktiga då de ger oss en uppfattning om vilka som har varit smittade och inom vilka sektorer. Det hjälper myndigheterna att agera.

Även om inte det sker masstester i hela Spanien så tror Muñoz att det blir en verklighet framöver.

Den första fasen med 4.000 tester gjordes på hemlösa som har fått logi av kommunen. Även anställda vid domstolar, nationalpoliser samt taxianställda har testats.

Under veckan väntar ytterligare 4.000 snabbtester på anställda i öppna butiker, veterinärer, apotek, kliniker, optiker, personal vid begravningsbyråer, kiosker, egenföretagare med små ekonomiska möjligheter samt tobaksbutiker och matbutiker.

– Testerna är som en röntgenbild över pandemins verkningar i Marbella och hur vi kan agera framöver, säger borgmästaren enligt ett pressmeddelande från kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.