Prenumerera på nyheterna

Marbella tog adjö av Manolo Santana

Många valde på söndagen att bege sig till kapellet för att ta ett sista avsked av tennisspelaren Manolo Santana som avled i lördags vid 83 års ålder. Santana var bosatt i Marbella i över 30 år och sågs som stadens ”ambassadör”.

Många svenskar har minnen av Manolo Santana och inte minst under åren då han ingick i det spanska Davis Cup-landslaget med Manuel Orantes och mötte Jan-Erik Lundqvist och Uffe Schmidt bland annat.

På söndagen tog sig anhöriga, vänner, tennisfans och Marbellabor till kapellet för att hylla den legendariske tennisspelaren vars kista på måndagen kommer att vara i Caja Mágica i Madrid.

Marbella och Madrid var Manolo Santanas favoritstäder.

Askan efter Santana kommer att placeras i Marbella, enligt änkan Claudia Rodríguez.

Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz kommenterade helgens dödsbud:

– Vi känner sorg, inte bara för vad som har hänt utan även för Marbella och alla andra som kände Manolo. Han har varit den bästa ambassadören för vår stad och han har burit med sig namnet på vår stad överallt där han har rest. Hans arv kommer alltid att bestå.

Även Manolo Santanas tidigare hustru, svenskan Otti Glanzelius, närvarade på söndagen i Marbella. Glanzelius var gift med Santana mellan 1990 till 2008.

Otti Glanzelius, 64, är numera omgift och är bosatt i Sverige.

Bildtext: Ángeles Muñoz, borgmästare i Marbella, tillsammans med Spaniens idrottsminister Miquel Iceta tog ett sista avsked av Manolo Santana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.