Prenumerera på nyheterna

Marbella upprättar specialteam i kampen mot ockupanter

Marbella kommun kommer att upprätta ett specialteam bestående av trettio lokalpoliser som ska förhindra och ta itu med ockupationer av bostäder. Borgmästaren Ángeles Muñoz säger att ockupationer inte är något större bekymmer i kommunen men att det är nödvändigt att agera i förebyggande syfte för att utländska ägare ska känna sig trygga.

Det var under gårdagen som Muñoz berättade nyheten om det specialteam vid lokalpolisen som ska bekämpa ockupationer i fortsättningen.

– Vi vill förebygga genom att ge vägledning och säkra upp så att bostadsägarna känner sig trygga. Särskilt de utländska som förmodligen är de som behöver mer information om ämnet.

Teamet kommer att bestå av 30 lokalpoliser som arbetar i den förebyggande enheten och de står i kontakt med avdelningen för residenta utlänningar för att svara på frågor, ge information och råd.

Det ska underlätta för drabbade att göra polisanmälningar vid behov. De kommer även att samarbeta direkt med nationalpolisen när insatser behöver göras.

Muñoz förklarade att lokalpolisens specialteam ska stå i kontakt med grannföreningar, fastighetsbolag, byggherrar och fastighetsmäklare. De ska arbeta aktivt för att samla information och analysera sociala nätverk för att upptäcka portaler eller profiler som sprider manualer för så kallade ”okupas”, ockupanter, hur de går väga för att illegalt komma över andras egendomar.

Bevakningen i utsatta områden i kommunen förstärks.

– Vi ska leva upp till vad som krävs av oss och erbjuda en kvalitetsservice till våra invånare och besökare, säger borgmästaren som betonar att säkerhet prioriteras i Marbella kommun.

(Foto: Twitter @AngelesMunoz_)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.