Prenumerera på nyheterna

Marbellasvensk misstänkt för grov mordbrand

En grovt kriminell 43-årig man från Uppsala som greps i juni och var bosatt i Marbella är nu också misstänkt för grov mordbrand vid en krog. Mannen riskerar livstid.
Den 43-årige svensken är en av över 100 personer med anknytning till Sverige som gripits på Solkusten sedan 2018. Från en urbanisation i Marbella (bilden) har han styrt en stor del av den organiserade brottsligheten i Uppsala.

Enligt Upsala Nya Tidning som hänvisar till utredningen utpekas 43-åringen som organisatör och ledare för vad som kallas Gottsundanätverket. Han är sedan tidigare häktad för grovt näringspenningtvättsbrott, grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Svenska Magasinet har tidigare skrivit om svensken som var bosatt i Elviria mellan Marbella och Fuengirola mitt på den spanska Solkusten. Han greps i juni vid polistillslaget Trojan Shield.

Enligt Einforma och spanska bolagsregistret har svensken inte mindre än tre bolag i Spanien i byggbranschen och restaurang. Samtliga bolag är skrivna på mannens adress i Elviria.

Nyligen kunde Upsala Nya Tidning rapportera att mannen som nu är 43 år har delgivits misstanke om grov mordbrand vid restaurang Liljan i Uppsala.

Enligt tidningen förekommer 43-åringen under 28 avsnitt i kriminalregistret och har tidigare avtjänat bland annat fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

Läs mer: Spanien just nu – gängkriminalitet

Ambassadören: Vi är medvetna om att det finns kriminella svenskar på kusten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.