Prenumerera på nyheterna

Marbellasvenskar gripna för utpressning – krävde en miljon svenska kronor

Nationalpolisen i Marbella har gripit tre svenskar och en irländare som ägnat sig åt narkotikahandel och utpressning. Enligt polisutredningen som startade i början på september ska ligan ha krävt stora summor pengar och genom att hota offer och anhöriga. Så sent som i lördags avlossade två svenskar flera skott mot en lokal som tillhör en företagare som krävdes på pengar. Vid händelsen lyckades Marbellapolisen gripa svenskarna. Gripandet beskrivs av polisen som våldsamt, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

I samband med en husrannsakan grep polisen ytterligare två personer, en svensk medborgare och en irländsk medborgare. I samband med gripandet kom polisen över narkotika och ammunition.

En utredning inleddes i början på september efter att nationalpolisen fick kännedom om att en liga med säte i Marbella ägnade sig åt utpressning.

En företagare i Marbella ska vid flera tillfällen fått besök av ett antal personer som krävt en miljon svenska kronor. De hotade att bränna ner mannens företag eller döda honom och hans familj om han inte betalade inom 48 timmar.

De fyra gripna varav tre är svenska medborgare är misstänkta för grovt utpressningsbrott, narkotikahandel, olaga vapeninnehav, sprängämnen och ammunition, våldsamt motstånd samt för att ägna sig åt organiserad brottslighet.

Läs mer: Är Spanien ett ”paradis” för kriminella svenskar?

(Foto: POLICÍA NACIONAL)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.