Prenumerera på nyheterna

Marijuanaodling avslöjad av helikopter som bevakade cykeltävling

Den stora cykeltävlingen Spanien runt ”Vuelta a España“ pågår som bäst och varje deltävling bevakas noga av media. Det finns hela tiden en helikopter i luften som filmar åkarna och detta visas alltid i direktsändning i spansk tv. Helikoptern tar samtidigt också bilder av omgivningen för att göra tv-sändningen mer attraktiv för tittarna.

Helikopterns kamera fick också med en marijuanaodling på ett hustak, något som uppmärksammades av flera observanta tittare. Och vad händer då? Man kunde kanske tro att tittarna larmade polisen, men de gjorde de inte. De lade istället ut det på sociala medier, men dessa är ju som bekant tillgängliga för alla – även för poliser. Faktum är att polisen i Spanien har en stor avdelning som bara bevakar sociala media.

Lite senare på dagen kunde grannarna se att polisen tog hand om det verkligen ”handfast”, de kom till platsen och avlägsnade genast samtliga plantor, enligt Mirror Online. Det visade sig att odlarna precis hade flyttat därifrån och lämnat kvar ett 40-tal plantor på taket. Platsen var strax före etappmålet i Igualada i Katalonien.

Ännu är ingen gripen, men det är förmodligen bara en tidsfråga. Det är inte olagligt att odla Marijuana i Spanien för eget bruk, men odlingen får inte synas. Dessutom är 40 st plantor, mycket för många plantor för att räknas som ”för eget bruk”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.