Prenumerera på nyheterna

Marín: Något utlyst nödläge i Andalusien inte aktuellt

Efter att den spanska regeringschefen Pedro Sánchez under gårdagen kom med utspelet att regionerna själva avgör om de vill utlysa nödläge svarar idag Andalusiens vicepresident Juan Marín att de inte har några planer på det. I stället uttrycker han sin ”förvåning” och ”besvikelse” med Pedro Sánchez som inte har något annat att komma med.

När den andalusiska regionpresidenten Juanma Moreno under gårdagen besökte Estepona betonade han att ”vi inte ska dramatisera situationen i Andalusien”.

Han lämnade ett lugnt besked till invånarna i Andalusien och berättade att 80 procent av sjukhusbäddarna på akutmottagningar i Andalusien är lediga. Och hälften av bäddarna på samtliga avdelningar vid regionens sjukhus är lediga.

De sjukhuspatienter med covid-19 som är inlagda i ögonblicket upptar endast 2,2 procent av samtliga sjukhusbäddar. Och 95 procent av de som nyligen blivit smittade är asymtomatiska.

Vid en intervju på radiokanalen SER på onsdagsförmiddagen försökte vicepresidenten i Andalusien, Juan Marín (bilden), också tona ned Sánchez dramatiska utspel om att regionerna själva kan utlysa sina egna nödlägen.

Det är bara ett sätt som Sánchez använder för att undandra sig ansvar, menar Marín, och tillägger att ett utlyst nödläge ligger på centralregeringens ansvarsområde.

I stället finns det andra reformer som är viktigare och som framkom vid den senaste konferensen i La Rioja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.