Prenumerera på nyheterna

Marockaner misstänks arrangerat nödlandning via Facebook-grupp

Efter att 21 marockanska män flytt från det passagerarflyg som nödlandade på Palma de Mallorca efter ett påstått sjukdomsfall misstänker spansk nationalpolis att händelsen var planlagd i en grupp på Facebook. Det var i fredags eftermiddag som ett passagerarflyg från bolaget Air Arabia på rutten Casablanca-Istanbul begärde att få landa på flygplatsen Son Sant Joan på Mallorca. Anledningen var att en passagerare var svårt diabetessjuk. Efter landningen flydde 21 passagerare ut på rullbanan och försvann.

Det är nyhetsbyrån Europa Press som hänvisar till källor nära utredningen som säger att en grupp nordafrikanska män skulle ha planlagt händelsen via en grupp på det sociala nätverket Facebook.

Målet var att simulerar en nödsituation för att tvinga ned flyget på spansk mark.

Enligt flera medier ska en grupp på Facebook som kallade sig ”Brooklyn” den 17 juli försökt lämna Marocko på samma sätt.

Polisen arbetar i nuläget utifrån att händelsen i fredags på Palma de Mallorca var planerad och att männen skulle ta sig in i Spanien illegalt.

Nationalpolisen utesluter inte heller att fredagens händelse kan vara en improviserad handling som kom sig av att en möjlighet dök upp.

Enligt Europa Press hade tolv av de 21 som avvek från planet gripits på söndagen.

En kvinna som satt kvar i planet filmade händelsen, skriver Diario de Mallorca.

– De flyr, de flyr, ropar kvinnan i filmen.

(Foto: Twitter)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.