Prenumerera på nyheterna

Minderårig hittad död i rasmassor

Räddningstjänsten i Valenciaregionen påträffade klockan 07.43 en minderårig död bland rasmassorna efter gårdagens händelse där ett trevåningshus störtade samman i Peñíscola nära Castellon i östra Spanien. Enligt dagstidningen El Periódico Mediterráneo ska offret vara 14 eller 15 år hemmahörande i Morella.
Totalt ska tre familjemedlemmar, mamman plus två barn, som befann sig i huset ha hamnat under rasmassorna. Hittills har en son som är mellan 20 till 30 år grävts fram levande.

Kvinnan, som i skrivande stund är eftersökt, är medelålders och har kubansk nationalitet. Den minderårige som hittades död på torsdagsmorgonen är kvinnans son.

Kvinnans partner var vid tillfället på arbete.

Eftersom de tre uppges ha befunnet sig i samma del av byggnaden arbetar räddningstjänsten utifrån hypotesen att kvinnan är nära den punkt där de övriga har påträffats.

Totalt arbetar 140 personer vid olycksplatsen för tillfället.

Det är i skrivande stund oklart varför flerfamiljshuset störtade samman. Enligt uppgifter i El Periódico Mediterráneo ska det ha skett två ras vilket gjorde att de flesta lämnade byggnaden innan den föll samman helt.

(Foto: Räddningstjänsten CPBC, Consorcio Provincial de Bomberos de Castellón, Twitter)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.