Prenumerera på nyheterna

Misstänkt gruppvåldtäkt i Murcia

Tre män från Afghanistan har gripits i Murcia efter misstänkt gruppvåldtäkt, sexövergrepp och misshandel av tre unga amerikanska systrar från Ohio. Det skriver Spaniens största dagstidning El País. Männen träffade systrarna son är i åldrarna 18, 20 och 23 år på en nattklubb på nyårsafton.

Gruppvåldtäkten ska ha inträffat i en lägenhet på plaza Candelaria i stadsdelen Santa Eulalia i Murcia enligt anmälan. Det tog 24 timmar så hade spansk nationalpolis identifierat och gripit de misstänkta gärningsmännen genom att ta in vittnesmål och studera material från övervakningskameror i området. Häktningsförhandlingar kommer att hållas under fredagen skriver La Opinión de Murcia.

En av kvinnorna ska först ha lämnat baren tillsammans med en av männen och tagit sig till den lägenhet där kvinnorna bodde. De övriga kom till bostaden senare för att fortsätta att festa.

Enligt uppgifter vid den regionala regeringen i Murcia ska kvinnorna ha blivit våldtagna och misshandlade i lägenheten.

En rättsmedicinsk undersökning av kvinnorna har utförts vid sjukhuset Hospital Virgen de la Arrixaca i Murcia, skriver La Opinión de Murcia. Två av kvinnorna blev utsatta för våldtäkt vaginalt. Männen som är mellan 20 och 25 år använde inte kondom varför det går att säkra DNA.

Den tredje kvinnan blev inte utsatt för våldtäkt. I detta fall är brottsrubriceringen sexövergrepp och misshandel.

En av systrarna hade under fyra månader studerat vid Murcia universitet. De övriga hade rest till Spanien för att besöka henne. De hade planerat att på torsdagen gemensamt återvända till USA.

Den konsulära avdelningen vid den amerikanska ambassaden i Madrid har erbjudit hjälp och stöd, enligt en talesperson för spanska utrikesdepartementet.

(Arkivbild)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.