Prenumerera på nyheterna

Misstänkt medhjälpare till mord på 12-åring greps i Málaga

En tolvårig flicka sköts ihjäl i södra Stockholm i augusti ifjol. Nu har en 22-årig man som är folkbokförd på Gärdet i Stockholm gripits i Málaga. Han häktades i onsdags misstänkt för medhjälp till mord.
Det är Svenska Dagbladet som berättar om den 22-årige mannen som greps i Málaga den här veckan. Han är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en tolvårig flicka som träffades av två kulor och dödades den 2 augusti förra året när någon öppnade eld med ett automatvapen inifrån en bil vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka.

Skyttens troliga måltavlor – två unga män med gängkoppling – klarade sig utan skador.

SvD kan berätta att en 22-årig man har gripits efter att spansk polis har lokaliserat och spanat på mannen som var i Málaga.

– Jag kan bekräfta att han greps i Spanien igår och nu sitter frihetsberövad där. Han kommer att överlämnas till Sverige enligt en europeisk arresteringsorder, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till SvD.

I häktningsdokument skriver Anna Svedin att ”gärningen har föregåtts av noggrann planering såväl före som efter gärningen och har varit särskilt hänsynslös”.

22-åringen ska före mordet ”förmedlat kontakter i samband med att gärnings-männen anländer till en lägenhet på natten den 2 augusti 2020 cirka 30 minuter innan skotten avlossas och genom att efter mordet i enlighet med brottsplanen ha undanröjt bevis”.

Nu inleds ett utlämnandeärende av mannen till Sverige som kan ta några veckor.

Flera personer sitter sedan tidigare häktade i ärendet, en är frihetsberövad här i Sverige och tre är häktade i sin frånvaro och tros befinna sig utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.