Prenumerera på nyheterna

Misstänkt medhjälpare till mord på 12-åring greps i Marbella

Ursprungligen från Colombia och med svenskt pass, och folkbokförd på Gärdet i Stockholm. I centrala Marbella greps i onsdags den man som är misstänkt för medhjälp till mord på en 12-årig flicka i södra Stockholm. Det uppger spanska medier på lördagen.

Svenska Magasinet berättade i torsdags om gripandet som utfördes av spansk nationalpolis tidigare. Mannen som enligt svenska medier är 22 år, spanska medier uppger att han är 23 år, är misstänkt för att vara inblandad i mordet på en tolvårig flicka som träffades av två kulor och dödades den 2 augusti förra året.

Svenska medier uppgav i torsdags att gripandet hade skett i Málaga. På lördagen uppger spanska medier att mannen greps i Marbella.

Enligt dagstidningen ABC är det en 23-årig man ursprungligen från Colombia och med svenskt pass. En europeisk arresteringsorder var utfärdad av de svenska myndigheterna.

Den 23-årige mannen var på flykt och gömde sig i Marbella på västra Costa del Sol där han greps i onsdags den 7 juli. Det var samma dag som den europeiska arresteringsordern utfärdades.

Spansk polis hade lokaliserat mannen som greps på en gata i centrala Marbella inte långt från dennes bostad.

Mannen ska före mordet på den 12-åriga flickan ”förmedlat kontakter i samband med att gärnings-männen anländer till en lägenhet på natten den 2 augusti 2020 cirka 30 minuter innan skotten avlossas och genom att efter mordet i enlighet med brottsplanen ha undanröjt bevis”.

Nu inleds ett utlämnandeärende av mannen till Sverige som kan ta några veckor.

Flera personer sitter sedan tidigare häktade i ärendet, en är frihetsberövad här i Sverige och tre är häktade i sin frånvaro och tros befinna sig utomlands.

Bildtext: Den efterlyste mannen greps i Marbella i onsdags (Foto: Policia Nacional)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.