Prenumerera på nyheterna

Misstroendeförklaringen i Murcia faller

Partido Popular har nått en överenskommelse med tre ledamöter hos Ciudadanos. Vilket betyder att Ciudadanos och PSOE inte får tillräckligt med stöd för att få igenom den misstroendeförklaring som de presenterade i onsdags. Fernando López Miras fortsätter som Murciaregionens president. Det skriver Murciatidningen La Verdad.

Det var i onsdags som Ciudadanos och PSOE i Murcia presenterade en misstroendeförklaring mot den sittande regionpresidenten. Beslutet utlöste ett jordskalv i den regionala politiken i Spanien. En misstroendeförklaring följde i regionen Castilla y León och Madridpresidenten upplöste parlamentet och utlyste nyval 4 maj.

Vid en pressträff klockan 13.30 på fredagen blev det offentligt att Partido Popular nått en överenskommelse med tre ledamöter hos Ciudadanos. Isabel Franco, Francisco Alvarez och Valle Miguélez kommer att rösta nej till misstroendeförklaringen.

Vid presskonferensen närvarade både regionpresidenten Fernando López Miras och vice presidenten Isabel Franco tillsammans med Valle Miguélez.

Tre av totalt sex ledamöter hos Ciudadanos väljer att rösta emot misstroendeförklaringen. Oppositionspartiet PSOE hade behövt stöd av fyra ledamöter.

Det avtal som gjordes för två år sedan mellan Ciudadanos och Partido Popular om en regional koalitionsregering fortsätter. Misstroendeförklaringen har inte stöd.

Det har framkommit uppgifter det senaste dygnet att misstroendeförklaringen hängde i luften då flera ledamöter hos Ciudadanos tvekade att rösta ja.
Läs tidigare artikel: Nyval i Madridregionen – efter misstroendeförklaring i Murcia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.