Mobilapp ersätter körkort i Spanien

De spanska trafikmyndigheterna kommer inom den närmaste framtiden att släppa en app till mobiltelefoner som innebär att man inte behöver ha med sig körkortet när man framför ett motorfordon.

Appen heter MiDGT och den gör att alla kan få tillgång till sina data, få information om relevanta nyheter och dessutom utföra de vanligaste åtgärderna gentemot ”Dirección General de Tráfico (DGT)”. Detta reducerar dagens gammaldags ”pappersarbete” till ett minimum.

Att inte ha körkortet med sig under körning anses för närvarande som ett mindre brott och kan bestraffas med böter på upp till 100 Euro. Att inte ha förnyat körkortet är däremot det vanligaste brottet och kan kosta upp till 200 Euro.

En av de mer intressanta funktionerna i den nya appen är att man kommer att kunna få information om vägarnas tillstånd i realtid, tack vare den officiella informationen från DGT. Detta kommer onekligen att vara till ovärderlig hjälp för många trafikanter.

Det har ännu inte publicerats något exakt släppdatum för appen, men enligt inofficiella uppgifter så är det relativt nära förestående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.