Prenumerera på nyheterna

Mobiltelefonen avslöjar våra rörelser

Det finns i dagsläget 1.351.549 aktiva mobilkonton i provinsen Málaga. Det är 82 procent av befolkningen. Så gott som alla invånares rörelser under det nationella nödläget med karantän kan följas.

Teleoperatörernas antenner, totalt 3.200, avslöjar var mobiltelefonernas placeringar. Enligt siffror från CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia) så fanns det i slutet av 2018 1.351.549 aktiva mobilkonton på Costa del Sol. Parallellt vid samma tidpunkt fanns det 1.388.926 registrerade residenta över 15 år, skriver Diario SUR.

Nu har troligtvis inte alla mobiltelefon. Det finns de som har två, en för privat bruk och en i sitt arbete.

De spanska myndigheterna tar nätverket av mobiltelefoner till hjälp för att följa invånarnas rörelsemönster under tiden med nationellt nödläge.

Åtgärden presenterades den 23 mars av regeringens vice regeringschef Nadia Calviño.

Det är statssekreteraren inom avdelningen för digitalisering och artificiell intelligens som har huvudansvaret i uppgiften med att kartlägga våra rörelsemönster före och under beslut om det nationella nödläget. Myndigheterna får därmed en samlad bild över invånarnas resor, enligt en källa till tidningen.

Däremot så samlar myndigheterna inte in enskild data om ett visst mobilnummer eller mobilägare. Det är flödet av människor mellan olika områden som kontrolleras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.