Prenumerera på nyheterna

Motortalang från Piteå kör VM i karting

Världseliten är på plats i Campillos utanför Málaga där VM i karting avgörs mellan den 28 till 31 oktober. För bara en månad sedan fick Martin Reuvers som är ansvarig för banan i Campillos ett telefonsamtal från FIA Karting. På grund av coronapandemin kan inte Brasilien arrangera. Kan ni arrangera en VM-tävling?

– När de frågade oss om vi kunde ta tävlingen sa vi ja och satte igång att jobba, säger Martin Reuvers i en intervju för Diario SUR.

Han har holländskt ursprung och är ansvarig för KartCenter Campillos som byggdes 2004 av pappan. Banan mäter 1.580 meter och har arrangerat många nationella och internationella tävlingar genom årens lopp.

Ytan är på totalt 120.000 kvadratmeter varav 20.000 är parkeringsplatser och 15.000 är banan.

Normalt får en bana arrangera EM före VM. Men inte den här gången. Campillosbanan får VM före EM.

Totalt 185 förare från 44 olika länder finns på plats. 112 gäller juniorer från 11 till 14 år och 76 anmälningar i OK-kategorin för de över 14 år. Spanien har flest förare med 23 följt av Ryssland, 17, Frankrike, 15, och Finland med 14.

Det finns några att hålla ögonen på. Alberto Hurtado och Aarón García från Málaga. Samt Sebastián Montoya som är son till den tidigare Formel 1-föraren Juan Pablo Montoya samt Hintari Sato som är släkting till Takuma Sato, tidigare i Formel 1.

Svensken Joel Bergström från Piteå är en annan av förarna. Det är Joels första VM. Målet är att i framtiden få köra Formel 1, säger han till NSD.

Och kanske drömmen slår in.

Under hela världsmästerskapets historia från 1964 har två spanska förare blivit världsmästare i karting. En av dem, Fernando Alonso, 1996…

Det går utmärkt att besöka tävlingarna från idag när träningen inleds. På söndag körs tävlingarna.
Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.