Prenumerera på nyheterna

Munskydd – ansiktsmask som påvisar feber

Ett spanskt företag har utvecklat ett termiskt tyg som varnar när kroppstemperaturen överstiger 37,5 grader.

Textiltrycksföretaget Colorprint Fashion, baserat i staden Muro de Alcoy (Alicante), har utvecklat och patenterat ett tyg som aktiveras när temperaturen ökar så att det byter färg när kroppstemperaturen överstiger 37,5 grader. Det innovativa tyget har godkänts för användning i hygieniska masker av Instituto Tecnológico del Textil (AITEX), som har certifierat det för hållbarhet och effektivitet för förebyggande av Covid-19.

Företaget använder också det nya tyget i andra produkter. Således har de utformat ett armband, som ett bekvämt system för realtidsövervakning av temperaturen. Något som företaget anser kan vara mycket praktiskt att använda för till exempel mindre barn, när de befinner sig i skolan. De har dessutom tagit fram klistermärken som i direktkontakt med huden också enkelt möjliggör upptäckt av temperaturökning.

Tyget som normalt sett är grönt och har en filtreringsgrad mot bakterier på 98% byter vid 37,5 grader färg till vitt. De masker och armband som tillverkas är fullt återanvändbara och kan tvättas och desinficeras utan att tygets egenskaper påverkas. Bildtext: Produkten som omnämns ovan.
Artikel: Jonny Erixon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.