Prenumerera på nyheterna

Munskyddskrav utomhus i Gibraltar hävs

Från söndag är det inte obligatoriskt att bära munskydd utomhus i Gibraltar. Det meddelar den lokala Folkhälsomyndigheten Public Health. De flesta vuxna är vaccinerade och smittspridningen är låg.

På sjukhuset St Bernard’s Hospital så finns det i dagsläget inga covidpatienter. Inte heller vid särskilda boenden för äldre så finns det inget inrapporterat fall.

Från idag kan serveringsställen i Gibraltar hålla öppet till klockan 02. Samtidigt hävs utegångsförbudet.

Däremot fortsätter förbudet att konsumera alkoholhaltiga drycker på offentliga platser mellan klockan 19 till 08. Det gäller inte på barer, restauranger eller lokaler som har licens för detta.

Från söndag hävs det obligatoriska kravet att bära munskydd utomhus. I fortsättningen är det munskyddskrav i offentliga utrymmen inomhus i butiker och i kollektivtrafiken, skriver dagstidningen Gibraltar Chronicle.

– Tack vare ett framgångsrikt vaccinationsprogram och att invånarna följt reglerna är antalet positiva fall extremt lågt, säger Samantha Sacramento, chefsminister för den civila beredskapen.

Gibraltars chefsminister Fabian Picardo säger att ”vi nu lämnar en vinter med många dödsfall bakom oss och går in i en hoppfull vår. Fortsatt gäller försiktighet och att de restriktioner som kvarstår följs”.

– Jag ser fram emot att snart kunna upphäva begränsningarna av mötesfriheten så att vi kan återfå våra medborgerliga rättigheter, säger Picardo till tidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.