Prenumerera på nyheterna

Mycket nybyggt vid fastighetsmässa i Málaga

Den 4 till 6 november arrangeras Solkustens största fastighetsmässa Simed (Salón Inmobiliario del Mediterráneo) på Palacio de Ferias i Málaga. Arrangören uppger att 11.000 nybyggda bostäder finns med vid mässan med ett pris från 140.000 euro.

Juan Manuel Rosillo, president vid byggherrarnas sammanslutning ACP (Constructores y Promotores) beskriver läget i branschen som positivt med 4.031 nyregistrerade bostäder senaste året.

Det har gjorts 20.601 försäljningar vilket är en ökning med 28 procent och ligger nära siffrorna för 2019.

Málaga ligger på femte plats bland landets provinser som redovisar flest bostadsköp.

Intresset för Málagaprovinsen har ökat bland de som arbetar hemifrån och som väljer att jobba i ett skönt klimat. Intresset växer bland besökare som väljer att bo på kusten under en längre tid under året.

Branschen är dock kritisk till den nya bostadslagen, Ley de Vivienda, som Ministerrådet godkände tidigare i veckan. Att införa procentsatser i vissa områden hur stor hyran får vara i förhållande till genomsnittslönen är en misslyckad formel i andra länder, enligt bedömare i branschen.

Regionen Katalonien har prövat detta vilket har lett till minskat utbud med 40 procent. Det har i stället främjat den svarta sektorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.