Prenumerera på nyheterna

Mygginvasion på Costa Blanca och Balearerna

Speciellt hårt drabbade är Torrevieja kommun och Ibiza. Det handlar både om de vanliga myggorna och de mycket aggressivare asiatiska tigermyggorna.

Vad gäller Torrevieja så är det värst i områdena Los Balcones och Las Torretas, men även i områden långt från saltsjöarna har myggorna blivit en plåga, som La Punta, El Acequión och i centrum. Det talas om den värsta mygginvasionen i mannaminne. Kommunen kommer att bespruta mot myggen sex dagar i veckan och har dubblerat personalen som utför jobbet.

När det gäller Balearerna så har Ibiza fått vad de tål och här är det främst de asiatiska tigermyggorna som ställer till det, mygginvasionen är enligt lokalpress fyra gånger större än under normala år.

Det finns två anledningar till mygginvasionerna. Huvudanledningen är reserestriktionerna, som ett resultat av dessa har mängder av pooler varit obehandlade i flera månader och dessa har blivit perfekta kläckningsplatser för mygglarver. Den andra anledningen är en nederbördsrik vinter med översvämningar som följd och när nu värmen har kommit så blir det idealiska förhållanden för myggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.