Prenumerera på nyheterna

Nära 80 procent av covidpatienterna är ovaccinerade

Fortsatt försiktighet och var positiv till vaccinering mot covid-19. Det är budskapet i den film som Málagas borgmästare Francisco de la Torre låtit publicera på det sociala nätverket Twitter. Det ser bra ut för Málaga med sjunkande incidenstal men fortsatt finns det smittade och inlagda covidpatienter.
Mellan 75 till 80 procent av de som vårdas vid sjukhus i Málaga är ovaccinerade.

Málagas borgmästare betonar det positiva i att vara vaccinerad eftersom det är ett skydd. Även om nedgången i smittfrekvensen har stannat upp något jämfört med tidigare så sjunker incidenstalet fortsatt.

Även antalet covidpatienter blir färre. Sjukhusen i Málagaprovinsen redovisade 24 sjukhusinläggningar under förra veckan vilket kan jämföras med siffrorna för ett par månader på mer mellan 200 till 300 under en vecka.

– Det är viktigt att vi alla samarbetar för att skydda oss själv i första hand men också för att skydda våra familjer, anhöriga och kära vänner. Låt oss fortsatt vara förnuftiga och försiktig, säger Francisco de la Torre på Twitter.

När siffrorna för gårdagen (11/10) publicerades var det tredje dygnet i rad som Málagaprovinsen redovisade noll dödsfall med covid-19. Tvåveckorsincidensen ligger på 41,3 fall per 100.000 invånare.

Samtliga sjukvårdsdistrikt på Costa del Sol och Costa Tropical (Granada Sur) ligger i riskzon 0 utom västra Costa del Sol som redovisar incidenstalet 58 fall per 100.000 invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.