Prenumerera på nyheterna

Nästan alla hotell i Marbella är öppna i augusti

Marbella har ett stort utbud av hotell i alla kategorier och i augusti kommer samtliga att vara öppna utom det stora femstjärniga hotellet Don Carlos.

Guadalpín Banús är det sista som öppnar, det slår upp portarna de första dagarna i augusti. Redan i krisens början förklarade ledningen för detta hotellet att de inte kommer att öppna innan de har tillräcklig beläggning för att uppnå lönsamhet.

Beläggningsprognosen för hotellen i Marbella ligger på 50%. Detta är en extremt låg siffra för denna årstiden, men högre än vad som förväntades i början på sommaren, då fanns det ingen som visste hur många anläggningar som överhuvud taget skulle kunna öppna i år.

I augusti kommer Marbella att ha 7 av sina 8 femstjärniga hotell i drift, detta innebär mer än 2.200 bäddar. Marbella har 3.000 bäddar i den högsta kategorin, men det största hotellet Don Carlos med 718 bäddar är fortfarande stängt. Detta beror på en pågående arbetstvist efter företagets beslut att utnyttja ERE för att permittera sina 94 fast anställda.

Det senaste femstjärniga hotellet som öppnade var Vincci Estrella del Mar, de drog igång förra veckan. De andra med undantag av Guadalpín Banús öppnade redan i början av juli. Den genomsnittliga beläggningen i augusti för de femstjärniga hotellen ligger för närvarande på 55%.

Alla fyrstjärniga hotell är öppna och de erbjuder över 8.300 bäddar. I denna kategorin ligger beläggningsgraden för augusti på 48%. Anrika Hotell Lima har nyligen anslutit sig till denna kategori, efter en investering på 2,6 miljoner euro och ett års arbete uppgraderades det från två till fyra stjärnor.

I Kategorierna en till tre stjärnor finns det 23 anläggningar i Marbella på tillsammans 3.800 bäddar och samtliga är öppna med en beläggningsprognos på 47%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.