Prenumerera på nyheterna

Navacerrada öppnar trots regeringens hot om stängning

Spaniens regering och departementet för ekologisk övergång vill stänga vintersportorten i Navacerrada i Guadarramabergen norr om Madrid. 10.000 barn lär sig åka sidor här varje vinter. Företaget som har drivit anläggningen har beslutat sig för att öppna på fredagen den 3 december.
Madridregionen och Castilla y León har beslutat att gå emot centralregeringen och stöder beslutet att den populära vintersportorten ska hålla öppet.

Det var i mars månad som Sánchezadministrationen beslutade att Navacerrada skulle lägga ned efter 76 år. Anledningen är miljöskäl, något som Svenska Magasinet tidigare har berättat om.

Senaste veckorna har det kalla vädret bidraget till ett rikligt snöfall över Navacerrada.

En stängning skulle drabba 30 anställda plus mer än 200 indirekta arbetstillfällen.

– Varför stänga en anläggning när det varken finns politiska eller juridiska skäl, säger Alfonso Fernández Mañueco, regionpresident för Castilla y León.

Oppositionsledaren Pablo Casado säger att regeringen inte bör sätta käppar i hjulet för landsbygdsmiljön efter att turismen har lidit på grund av pandemin. Det är inte avfolkning landsbygden behöver med förre sportaktiviteter, inlandsturism, jakt, jordbruk och boskap.

– Det är precis vad regeringen attackerar, säger Casado.

På fredagen den 3 december öppnar vintersportorten Navacerrada till glädje för Madridborna, barn och ungdomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.