Prenumerera på nyheterna

Negativt PCR-test eller antigentest för att se Spanien-Sverige

Det kommer som en överraskning för dem som köpt biljetter till EM-matchen i fotboll mellan Spanien och Sverige 14 juni. Som ett villkor för att komma in på arenan Estadio de la Cartuja i Sevilla krävs ett negativt PCR-test eller antigentest.
Biljettpriser från mellan 50 till 185 euro. Lägg till ett högst 72 timmar gammalt PCR-test eller ett högst 24-timmar gammalt antigentest för runt 75 eller 40 euro. Det är vad som gäller per match om du ska se någon av de tre matcherna i Sevilla, skriver dagstidningen Diario de Sevilla.

Först antyddes det att det skulle räcka med kontroll av feber eller ett snabbtest. Men enligt ”Guía de Eventos” så krävs det betydligt mer än så.

Den som vill se matchen mellan Spanien och Sverige på plats i Sevilla kan få ut ett covid-armband efter att de uppvisat ett negativt PCR-test som inte är mer än 72 timmar gammalt vid matchstart. Eller ett negativt antigentest högst 24 timmar gammalt före matchstart.

De som är vaccinerade eller har varit sjuka i covid-19 är inte undantagna från kravet.

Testerna kostar mellan 40 till 75 euro och testresultatet måste vara på engelska, spanska, tyska eller franska.

Covid-armbandet ”pulsera Covid” finns att hämta ut vid sju platser i Sevilla: Puerta de Jerez, Alameda de Hércules, Área de El Cachorro Centro de Salud (vårdcentral), Estadio La Cartuja (norra och södra), tågstationen Estación de tren de Santa Justa och flygplatsen Aeropuerto de San Pablo. Det är öppet dagen före matchdag mellan klockan 16 till 21 samt matchdagar 9 till 21.

Digital biljett via mobiltelefon och obligatoriskt munskyddskrav gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.