Nerja förklarar krig mot husbilar

Ett hundratal husbilsägare på besök i Nerja har fått böter den senaste veckan. Kritik har riktats mot kommunen som svarar med att de tillämpar de förordningar som gäller i Nerja. Diario SUR skriver på onsdagen att ett ”korståg” pågår mot dessa besökare varav majoriteten kommer från norra Europa.

Kommunen har mottagit ett femtiotal klagomål från PACA (Plataforma de Autocaravanas Autónoma de España) som är en sammanslutning med husbilsägare efter att lokalpolisen bötfällt husbilsägare. Det är som en vildsvinsjakt, förklarar PACA:s president Jesús Gallardo.

Husbilsägare fortsätter att parkera sitt fordon trots att kommunen satt upp informationsaffischer de senaste veckorna att parkering av husbilar inte är tillåtet på vissa områden i kommunen enligt artikel 71 i förordningen om ockupation av allmänna vägar och i artikel 20 paragraf 21 om trafik och cirkulation med maxtid för parkering på 24 timmar.

I genomsnitt ligger bötesbeloppet på 50 euro.

”Vi är en grupp besökare som respekterar normerna och dessutom bidrar vi till Nerjas ekonomi med cirka 60 per dag när vi är här”, säger Gallardo.

Tidningen skriver att det kommit in klagomål från boende i området El Peñoncillo i Torrox Costa på grund av allt fler husbilar.

(Arkivbild)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.