Prenumerera på nyheterna

Nerja kan växa med flera stora projekt

Nerja kommun har inlett en miljöbedömning av området El Playazo där flera hotell och 1.200 bostäder planeras att byggas. Projektet har funnits i mer än ett decennium. Nu vill kommunen trycka på startknappen för att utveckla ett av de sista orörda områdena öster om Málaga.

El Playazo är ett område på en miljon kvadratmeter som är orört område. Det är känt som Nerjas slättland och ligger mellan flodmynningarna Chíllar och Seco (bilden).

Regionregeringen Junta de Andalucías har sedan 2006 planer att göra en turistzon av området. Flera hotell och upp till 1.200 bostäder planeras.

I stadsplanen PGOU som är daterad år 2000 så klassas området som jordbruksmark.

Nerja vill bygga en strandpromenad utmed havssidan men det stora antalet ägare till mark har komplicerat projektet. Totalt rör det sig om cirka hundra olika ägare till mark i området.

Diario SUR uppger att en studie har inletts för att göra en bedömning av hur miljön påverkas vid en utveckling av hela området.

Meningen är att det mer än en miljon kvadratmeter stora området ska införlivas i den nya stadsplanen PGOU (Plan General de Ordenación Urbanística) så att det kan projekteras för hotell och bostäder.

Det finns fler projekt i Nerja som väntas växa med det nya reningsverket.

Öster om Nerja vid området Tetuán nära Maro finns långt gångna planer på att bygga lyxhotell, 18-håls golfbana samt 680 bostäder. Området är på två och en halv miljon kvadratmeter och ligger där den tidigare gamla sockerfabriken Sociedad Azucarera Larios låg.

Här har miljö – och kulturrörelser protesterat och 16 klagomål har lämnats in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.