Prenumerera på nyheterna

Nerjagrottorna öppnar idag

Nerjagrottorna lanserar nu ett erbjudande på 69 euro med fyra entrébiljetter plus lunch, besök på museum och en rundtur längs en intilliggande vandringsled. För första gången på sex decennier hade Nerjagrottorna stängt under en lång period på två och en halv månad. Från den 1 juni är grootorna öppna igen.

I år firar de berömda Nerjagrottorna 60 år. Det är ett av provinsens mest välbesökta turistmål. Fram till den 21 juni är bara besökare från provinsen välkomna. Det är ju först från det datumet som det blir fritt fram att färdas mellan provinser i Spanien efter att det nationella nödläget upphör.

– Vi har förberett allt med åtgärder som rör säkerhet och hygien, säger Chema Domínguez, en av de ansvariga vid grottorna.

Kroppstemperaturen tas på samtliga besökare som också måste ha munskydd och skyddshandskar. Öppettiden är mellan klockan 10 och 16. Högst 120 personer släpps in i de stora grottorna per timme. Det rekommenderas att besökare köper biljett på nätet så att köer undviks.

Från den 23 juni utökas öppettiden till klockan 19 och antalet besökare som tas emot per timme ökar till 180.

Den populära grottfestivalen som i år skulle ha arrangerats för 61:e gången ställs in. I stället planerar arrangören några andra evenemang senare under året.

Från den 1 juli är Nerjasonen Miguel Joven, mer känd under namnet ”Tito” tillbaka med guidade turer i grottan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.