Prenumerera på nyheterna

Nerjas kommunledning ger grönt ljus till golfprojekt

Nerjas kommunledning har gett grönt ljus till projektet med 680 bostäder, hotell och en 18-håls golfbana på området Vega de Maro. Kommunledningen med Partido Popular, Ciudadanos och Vox nya kommunalråd Jeffrey Lee Taylor ger grönt ljus till projektet som avvisas av största oppositionspartiet PSOE tillsammans med Adelante Nerja-Maro och ytterligare ett kommunalråd.

Det handlar om ett 250 hektar stort markområde som ägs av Sociedad Azucarera Larios som närmast väntar på att bli godkänt av regionregeringen i Andalusien. Projektet värderas till 311 miljoner euro, uppger Diario SUR på fredagen.

Trots att kommunledningen gett sitt godkännande är det lång väg kvar innan projektet kan påbörjas.

Kommunalrådet för stadsplanering, Nieves Atencia (PP) säger att det i nuläget inte finns något konkret beslut om projektet. Torsdagens beslut i kommunfullmäktige ska ses som ett steg med att förverkliga projektet. Närmast ska det överlämnas till regionregeringen i Andalusien som ska säga sitt.

Sociedad Azucarera Larios äger marken och har full rätt till att följa den process som finns när det gäller nya byggprojekt.

Projektet beskrivs som viktigt för Nerja. Hållbarhet betonas samtidigt som nya arbetstillfällen skapas och bättre ekonomi.

Men projektet har även motståndare. En plattform med namnet ”Otra Maro y Nerja es Posible volvió” manifesterade utanför kommunhuset i Nerja när kommunledningen höll sitt möte. Uppskattningsvis 200 personer medverkade.

I söndags hölls en manifestation mot det planerade bygget som samlade lika många.

Plattformens talesperson Rafael Yus säger att de ska fortsätta sin lagliga kamp mot projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.