Prenumerera på nyheterna

Nerjas nya reningsverk testkörs i juli

Bygget av Nerjas reningsverk är (äntligen!) på väg att avslutas för att gå in i testfasen första halvan av juli. Det uppger Diario SUR. Arbetet med att färdigställa reningsverket har fortgått de senaste månaderna efter förseningar på upp emot fyra år.

Tidningen hänvisar till en telefonkonferens där bland annat statssekreteraren i miljödepartementet, Hugo Morán, och Nerjas borgmästare José Alberto Armijo, medverkade. Här framkom det att reningsverket kommer att börja testköras någon gång under första delen av juli månad.

Nerjas reningsverk har utvecklat sig till en långdragen historia. Kontraktet med att påbörja bygget skrevs under 2013. Byggtiden beräknades till 30 månader. Det uppstod snart problem då företaget Isolux-Corsán-Corviam som utförde jobbet hamnade i ekonomiska problem för att till slut försättas i konkurs.

Slutnotan hamnar på 25 miljoner euro och finansieras av departementet för ekologisk omställning som är en del av Miljödepartementet.

Det som återstår är att förlänga avtalet med det kommunala-privata bolaget Aguas de Narixa med ansvar för drift och underhåll sedan 2010.

– Förhandlingarna har redan inletts och ett avtal är på väg att skrivas under, meddelar borgmästaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.