Prenumerera på nyheterna

Nerjas nya reningsverk visar brister

Både kommun, näringsliv som invånare i Nerja är inte nöjda med reningsverket som började provköras i oktober. Många känner oro för reningsverkets brister.
Lukt- och bullerproblem vid pumpstationen nära Burrianastranden är några av de problem som nämns efter att departementet för ekologisk övergång i oktober ifjol gav grönt ljus till att reningsverket skulle börja provköras.

Det bekymrar både kommunfullmäktige, näringsliv och invånare. Under gårdagen höll borgmästaren Jose? Alberto Armijo (PP) ett möte (bilden) med flera berörda från Nerjas näringsliv och Janette Waddington som är vicepresident för bostadsområdenas sammanslutning APCUN (Asociacio?n de Presidentes de Comunidades de Urbanizaciones Nerjen?as) skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Samtliga delar oron över de lukt- och bullerproblem som har uppstått vid pumpstationen nära Burriana.

Nu inleds en procedur med att departementet ska lösa problemen och under tiden blir även departementet ansvarig för drift och skötsel. Driften hade tidigare lämnats över till kommunen.

Näringslivet i Nerja och företagarföreningarna säger att med tanke på departementets oförmåga att lösa problemen ska de skicka ett brev till centralregeringens delegation samt regionregeringens delegation i Málagaprovinsen om att problemen måste lösas snarast.

Enligt borgmästaren finns det även en oro för problem med översvämningar i samband med att regnperioden sätter in senare i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.