Prenumerera på nyheterna

Nerjas reningsverk testkörs i sommar

Trots Covid-19-pandemin fortskrider arbetet med Nerjas reningsverk EDAR (Estación Depuradora de Aguas Residuales) och testkörningar beräknas någon gång i sommar. I nuläget pågår arbetena med rörledningar för dagvatten nära stranden Burriana och utsiktsplatsen Mirador del Bendito.

Pandemin har orsakat både nackdelar men också fördelar. Under två veckor stängdes arbetena ned i samband med att landets centralregering beslutade att alla icke nödvändiga verksamheter skulle stänga under två veckor och de anställda skulle stanna hemma i karantän.

Efter påskveckan startade arbetena igen. Tack vare färre turister och aktiviteter i Nerja har projektet sedan dess pågått i rask takt. Det gör att de planerade testkörningarna kan starta någon gång i sommar skriver Diario SUR.

I nuläget pågår arbetena med pumpstationer vid río Chíllar och Burrianastranden. Även rörledningar och uppsamlingsplatser för dagvatten pågår just för tillfället med att färdigställas.

Arbetet med att färdigställa Nerjas reningsverk är mer än fyra år försenat. Det är företaget Lantania som utför arbetet efter att Isolux-Corsán-Corviam gick i konkurs sommaren 2017 efter upprepade ekonomiska problem som stoppade projektet.

I början av 2021 beräknas reningsverket gå med full kapacitet efter en test– och inkörningsperiod på sex månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.