Prenumerera på nyheterna

Nöjesparkerna öppnar igen!

Glädjebesked till alla aktivitets-törstande runt om på Solkusten: Nu slår nöjesparkerna upp portarna igen!

Esteponas spännande mix av zoo- och nöjespark, stora Selwo Aventura, är först ut att öppna; fredagen den 26 mars. Dagen efter blir det åter möjligt att åka magkittlande linbana och även se vad de gulliga delfinerna och sjölejonen har för sig i Benalmádena.

Ett år har gått sedan man stängde anläggningarna för besökare på grund av Covid-19 men nu kan lite av normaliteten återvända. Till en början blir det på 50 % kapacitet och man har vidtagit de nödvändiga säkerhetsåtgärderna.

Ständigt rengör man ytor på anläggningarna med desinfektionsmedel, bär ansiktsmask samt uppmanar till att hålla avstånden mellan människor.
”Vi hoppas att aktivitetsnivån gradvis återhämtar sig, som den var före pandemin”, säger direktören för de tre centren, Alberto Martín, i ett uttalande i Diario SUR.

Selwo Marina i Benalmádena lockar med delfinarium, amazonasmiljö och pingvinpark bland mycket annat. Linbanan är också ett populärt utflyktsmål. Den utgår från Arroyo de la Miel och bjuder på spektakulära vyer över kusten. På toppen av berget finns till exempel flera fina vandringsleder.

Både Selwo Marina och Linbanan öppnar lördagen den 27 mars. Man kan köpa biljetter i förväg på www.Selwo.es om man vill garantera sig en plats till de omtyckta turistattraktionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.