Prenumerera på nyheterna

Norrmän och svenskar lockas av bostadskooperativ

Majoriteten av de utlänningar som investerar i fastighetsmarknaden med att köpa inom bostadskooperativ i Spanien kommer från Norge (32 procent) och Sverige (15 procent) visar en undersökning från Lacoop. Det är i huvudsak Alicante och Murcia som lockar. Enfamiljsbostad med tre sovrum, pool, terrass och ett pris på cirka 250.000 euro lockar i första hand.

– Klimatet, utsikten och närheten till strand och shoppingcenter är det som bostadsletare i första hand har som önskemål, säger Mónica Abril vid Lacooop.

Fastighetsbranschen har upplevt ett svårt år på grund av pandemin. Nu pekar samtliga pilar åt rätt håll. En återhämtning sker samtidigt som vaccinationstakten har ökat.

Enligt uppgifter från portalen Lacooop som är specialiserade sig på bostadskooperativ så är majoriteten av utlänningarna som investerar i fastighetssektorn från Norge och Sverige, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

De flesta av köparna av bostadskooperativ uppskattar det på grund av de besparingar det innebär jämfört med konventionella bostäder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.