Prenumerera på nyheterna

Norska investerare gör om Plaza Solymar

Benalmádenas borgmästare Víctor Navas har träffat representanter från en grupp norska investerare som kommer att få en stor betydelse för Benalmádena Costa. Plaza Solymar ovanför fritidshamnen Puerto Marina kommer att göras om till ett stort affärscentrum.

Planeringen har varit igång under två år. Anledningen är att den norska investeringsgruppen har suttit i möten med inte mindre än 18 olika ägare till lokaler i Plaza Solymar för att nå en överenskommelse. Nu är avtalet i hamn och arbetet har inletts vilket kommer att skapa 800 nya arbetstillfällen, enligt ett pressmeddelande från Benalmádena kommun.

Navas säger att satsningen kommer att få stor betydelse både när det gäller områdets utseende som kommersiella miljö. Kommunen får även tio miljoner euro från EU-fonden EDUSI för att skapa en hållbar urban modell.

”Allt detta i kombination med andra privata initiativ som ombyggnaden av hotell Alay, nya Hotell Venice vid Holiday World resort och alla nystartade företag utmed avenida del Sol som Grupo Trocadero visar att Benalmádena i dagsläget befinner sig i en intressant utveckling”, säger borgmästaren.

Plaza Solymar är på 20.000 kvadratmeter och omfattar 400 parkeringsplatser. Arbetena har redan börjat och är planerade att slutföras våren 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.