Prenumerera på nyheterna

Norska landslaget lägger VM-kvalmatch i Málaga

På grund av hårda covid-19-begränsningar flyttar norska landslaget i fotboll sin VM-kvalmatch mot Turkiet från Ullevaal Stadion till La Rosaleda i Málaga den 27 mars. Landslaget med stjärnor som Erling Haaland (Borussia Dortmund) och Martin Ödegaard (Real Madrid men utlånad till Arsenal) kommer dessutom att besöka Gibraltar och Marbella.

Att Norge väljer Málaga beror på att laget innan matchen mot Turkiet möter Gibraltar den 24 mars. Dessutom förläggs ett träningsläger till Marbella Football Center. Det gör att norska fotbollsförbundet väljer att hyra La Rosaleda för VM-kvalmatchen 27 mars.

Den norska delegationen från NFF besökte nyligen La Rosaleda i stadsdelen Martiricos i Málaga. De har accepterat priset för att hyra anläggningen av delägarna Málaga kommun, provinsstyrelsen och Junta de Andalucía.

Det är de hårda karantänreglerna i Norge som gör att matchen flyttas. Till Málaga går det direktflyg både till Norge som till Turkiet.

Det är inte första gången som utländska landslag lägger matcher i Málaga. Det hände 10 februari 2009 när Englands U-21-landslag mötte Ecuador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.