Prenumerera på nyheterna

Norwegian behåller bas i Málaga

Lågprisflygbolaget Norwegian kommer att behålla sin bas i Málaga när de återstartar trafiken. Efter ett omfattande räddningspaket planerar Norwegian att starta upp trafiken den närmaste tiden.
Det är Diario SUR som på fredagen berättar att Norwegian planerar att behålla sin bas på Málaga flygplats. Enligt tidningen bekräftar bolaget att den operativa basen blir kvar.

En Boeing 737 med besättning kommer att ha Málaga som bas under den närmaste sommaren och vintern. Till högsäsongen 2022 väntas tre flygplan med besättning ha Costa del Sol som bas.

Före covid-19-pandemins utbrott hade Norwegian fem plan vid basen.

Bolaget vill nu se en kontinuitet i den operativa verksamheten i Málaga som de beskriver som viktig. De påpekar samtidigt att Spanien och de nordiska länderna är de enda två marknaderna där Norwegian kommer att ha operativa baser inom den närmaste framtiden.

Vi kommer fortsatt att vara i Spanien där vi har varit sedan 2003, säger bolaget i ett uttalande.

Även destinationen Alicante väntas växa dock utan att Norwegian planerar att lägga en bas där. Det blir flyg stationerade i de nordiska länderna som flyger till Costa Blanca.

Under de närmaste dagarna väntas Norwegian presentera programmet för sommaren, enligt tidningen.

2019 var Norwegian det fjärde största flygbolaget på Málaga flygplats med 1.645.845 passagerare. Bara Ryanair, Vueling och Easyjet hade fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.