Norwegian inför betalning för kabinväska

Lågprisflygbolaget Norwegian räknar inte med något förbättrat resultat för 2020 jämfört med fjolåret 2019. Bolaget som har fem plan stationerade vid basen i Málaga har drabbats hårt av flygförbudet med Boeing 737 Max. Nu försöker bolaget hitta nya inkomstmöjligheter.

Enligt nyhetssajten check-in.dk kommer de som köper de billigaste biljetterna snart inte att få ta med kabinväska gratis. Enligt Norwegians nya bagageregler, som ännu inte offentliggjorts måste den som reser på så kallad low fare-biljett betala extra för kabinväska. Det erfar nyhetssajten check-in.dk.

Norwegian har ännu inte beslutat hur stor avgiften blir. De nya reglerna väntas träda i kraft i februari. Kunder kommer att informeras i förväg, skriver TT.

Det kommer fortfarande att vara gratis att ta med ett litet handbagage som ryms under sätet framför.

Norwegian förklarar de nya reglerna med ökad punktlighet och förbättrad upplevelse för passagerarna.

Men snarare är det en möjlighet att öka intäkterna.

Norwegian planerar också att höja viktgränsen för incheckat bagage från 20 till 23 kilo.

När det gäller trafiken på Málaga flygplats är Norwegian det fjärde största bolaget. Prognosen för 2020 är svårbedömd och bolaget räknar inte med något förbättrat resultat i år jämfört med 2019. Utvecklingen i Iran kan göra att bränslepriserna stiger.

Norwegian redovisar ett litet plus i antalet resenärer under de första elva månaderna 2019 jämfört med samma period 2018. Enligt uppgifter från spanska luftfartsverket Aena hade bolaget 1,5 miljoner resenärer mellan november 2018 till november 2019 skriver Europa Press.

Bland lågprisflygbolagen hade Ryanair flest resenärer med 4,6 miljoner fram till november 2019 följt av Vueling, 1.990.019, Easyjet,1.723.843, Norwegian, 1.552.709 och Jet2.com med 930.957.

Globalt låg kabinfaktorn på 86,6 procent vilket var en svag ökning jämfört med året innan. Punktligheten närmade sig 80 procent och koldioxidutsläppen minskade med 4 procent.

– Under hela året har vi arbetat med att förbättra och effektivisera rutter så att de anpassas till säsongsvängningar. Samtidigt minskade utsläppen jämfört med tidigare år. Biljettförsäljningen för de kommande månaderna ser bra ut för både affärsresenärer och fritidsresenärer, säger VD:n Jacob Schram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.