Prenumerera på nyheterna

Norwegian öppnar operativ bas i Málaga 28 juni

Lågprisflygbolaget Norwegian har nått en överenskommelse med fackförbunden om att 232 arbetstillfällen behålls i Málaga och Alicante. Den 28 juni öppnar operativa baser på Costa del Sol och Costa Blanca.

Flera spanska medier uppger på måndagen att Norwegian Air Shuttle nått en överenskommelse med fackförbunden USO, TCP och SEPLA som representerar kabinbesättningen och piloterna. Bolagets mål har varit att minska personalstyrkan på 1.191.

232 arbetstillfällen behålls i Málaga och Alicante. 146 kabinanställda och 86 piloter blir stationerade i Málaga och Alicante enligt avtalet. Totalt blir det 432 arbetstillfällen då 200 erbjuds arbeten i Norge från augusti månad.

Enligt Norwegian Air Shuttle är det nya avtalet med fackföreningarna ett viktigt steg för att säkra upp närvaron i Spanien. Bolaget räknar med att fortsatt bli en betydelsefull aktör i länken till spansk turism.

Före pandemins utbrott hade Norwegian fem flyg stationerade i Málaga. Två Boeing 737 får Málaga respektive Alicante som hemmabas från i sommar. Från sommaren 2022 ska antalet flyg växa med ytterligare två, både i Málaga och Alicante.

Spanien och de nordiska länderna är de enda två marknaderna där Norwegian kommer att ha operativa baser. Bolaget väljer alltså att vara en aktör i Spanien där de varit kontinuerligt sedan 2003.

2019 var Norwegian fjärde största flygbolag i Málaga med 1.645.845 resenärer. Bara Ryanair, Vueling och Easyjet var större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.