Prenumerera på nyheterna

Norwegian planerar att växa i Málaga och Alicante

Málaga tillsammans med Alicante beskrivs som de viktigaste destinationerna i Spanien för lågprisflygbolaget Norwegian. Även om bolaget planerar att säga upp 1.191 anställda i Spanien kommer 215 att garanteras arbete i Málaga och Alicante.
På måndagen kunde Svenska Magasinet berätta att Norwegian Air Shuttle de närmaste dagarna inleder samtal med 1.191 anställda i Spanien som tvingas lämna flygbolaget. Det är 85 procent av kabinpersonalen, enligt fackförbundet USO.

För dagstidningen Diario SUR bekräftar, Alfons Claver, talesperson för Norwegian i Spanien och Italien, att Málaga tillsammans med Alicante blir mindre drabbat. 2019 var Norwegian det fjärde största flygbolaget på Costa del Sols flygplats med 1.645.845 resenärer. Bara Ryanair, Vueling och Easyjet hade fler.

Det gör att Norwegian tänker behålla basen i Málaga tillsammans med Alicante vilket betyder 215 arbetstillfällen för piloter och kabinpersonal. Och det kan bli ytterligare anställningar senare. Från sommaren 2021 kommer ett plan, en Boeing 737 att stationeras på Málaga samt ytterligare en i Alicante.

– Norwegian har som målsättning att vara kvar i Spanien. Från och med nu kommer bolaget att finnas i Skandinavien och Spanien, säger Alfons Claver.

Till 2022 ökar antalet Norwegianflyg med tre i Málaga samt ytterligare tre i Alicante. Bolaget kommer att prioritera rutter mellan Norden och Spanien som ingår i kortdistansprogrammet där totalt cirka 50 flygplan kommer att vara i drift 2021 för att sedan öka till cirka 70 flygplan 2022. Det är dock betydligt mindre jämfört med 2019 då Norwegian hade en flotta på 156 flygplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.