Nu dubbelt så många coronasmittade som förutspått

För en vecka sedan förutspådde Spaniens regeringschef Pedro Sánchez att vi under nuvarande vecka kunde nå 10.000 coronasmittade. Verkligheten är att vi är på väg att passera det dubbla.

Den spanska Folkhälsovården redovisade vid middagstid på fredagen att Spanien har 19.980 coronafall. Enbart fram till middagstid på fredagen hade det registrerats 2.833 nya coronasmittade.

Där något lägre än gårdagen då 3.431 fall registrerades. Det faktum att frekvensen av nya smittade har minskat något det senaste dygnet är positivt, även om det är för tidigt att säga att piken är nådd då vi inte kan se någon tydlig trend ännu, menar Fernando Simón vid akutsjukvården Emergencias del Ministerio de Sanidad.

Jämfört med igår är det en ökning av coronafallen med 16 procent vilket kan jämföras med ökningen mellan onsdag och torsdag som var 25 procent.

Simón säger att det ännu inte finns någon anledning att ringa i klockarna eftersom siffrorna kan vara vilseledande beroende på flera faktorer som överbelastning vid sjukhusen. Det kan göra att de rapporterade fallen sjunker.

Antalet dödsfall från igår till nuläget ligger på 235 vilket kan jämföras med 169 under motsvarande period 24 timmar tidigare. Antalet dödsfall är i skrivande stund uppe i 1.002 personer.

Den positiva siffran är att 1.585 personer har tillfrisknat varav 478 stycken det senaste dygnet vilket är rekord på 24 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.