Nu har Elsa Beskow lämnat Málaga

Den Boeing 737 Max 8 från lågprisflygbolaget Norwegian som stått parkerad på Málaga flygplats på grund av flygförbud sedan den 14 mars flög till Stockholm under gårdagen utan passagerare. Planet har sin bas på Arlanda.

Planet med namnet Elsa Beskow och registrering SE-RTB lyfte klockan 8.42 på tisdagen för att anlända till Stockholm Arlanda vid 14-tiden. Planet tar normalt 189 passagerare. För ögonblicket har inte Norwegian någon mer modell stående i Spanien.

Norwegian står inför en intressant sommar där antalet flygstolar till Málaga ligger på 1,45 miljoner mellan mars och oktober vilket är en ökning med 11,6 procent jämfört med samma period ifjol.

Totalt har bolaget 6,21 miljoner flygstolar till Spanien varav Málaga står för en fjärdedel enligt Alfons Claver, kommunikationsansvarig vid Norwegian.

Det var i mars månad som den europeiska luftfartsmyndighetens beslutade att förbjuda samtliga avgångar med modellen efter två olyckor inom fem månader. Norwegian har 18 modeller av det olycksdrabbade flygplanet, av totalt 134 flyg, de flesta Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.