Prenumerera på nyheterna

Nu har samtliga lokalpoliser egna skottsäkra västar

Samtliga poliser i yttre tjänst ska ha sina personliga skottsäkra västar. Det är målet. I Màlaga har nu samtliga 750 lokalpoliser sina egna skyddsvästar, vilket är fyra år efter att förslaget klubbades igenom. I veckan delades 253 skyddsvästar ut som kompletterar de totalt 841 som ska finnas enligt ett avtal från 2015 då kommunledningen beslutade att samtliga poliser ska ha en egen skyddsväst. 90 västar ska finnas i reserv. Kostnaden hamnar på 648.089 euro.

Nu har samtliga lokalpoliser i Málaga sin egen skyddsväst och behöver alltså inte vänta på en kollega för byte inför yttre tjänst, patrullering eller gripanden.

Kravet på skyddsvästar har ökat de senaste åren efter att antalet attacker med skjutvapen ökat i samband med uppgörelser på Costa del Sol, så även mellan gängkriminalitet med säte i Sverige. Terrorhotet hänger också fortsatt över Spanien.

Behovet av skyddsvästar kom upp efter att nationalpolisen Francisco Jiménez Díaz knivhöggs till döds i Málaga 2014 av en hemlös man när denne skulle identifieras i stadsdelen Carretera de Cádiz.

Den gången fanns det endast 150 skyddsvästar och lagen sa att två västar skulle finnas i varje polisbil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.