Prenumerera på nyheterna

Nu kan du besöka Palacio de Liria i Madrid

Från nu har du möjlighet att besöka Palacio de Liria i Madrid efter att hertigen av Alba beslutat sig för att öppna för allmänheten. Släkten Alba är mycket känd och omskriven inte bara i Spanien utan även i utlandet. Och på vackra Palacio de Liria finns en konstsamling.

Det sägs att hertigen av Albas privata konstsamling tillhör kanske Spaniens vackraste. Och nu har alla möjligheten att se den. Madrid är ju sedan tidigare muséernas stad med några av världens mest kända konstskatter.

Förutom att Palacio de Liria har konst från Fra Angelico till Chagall så är det även en mästerlig herrgård med sin speciella atmosfär integrerad i vardagen.

Det sägs att inte en väggyta är ledig för konst. Hela palatset består av målningar, statyer och andra föremål. Med minnen från en aristokratisk klan vars historia är omskriven och omvälvande. Här har generationer av familjen Alba levat.

Som storhertigen av Alba, Fernando Álvarez de Toledo, som var general under kungarna Carlos I och Felipe II. Vi har hertiginnan Cayetana som hade en kärleksaffär med Goya. Här bodde även Eugenia de Montijo, hustru till Napoleon III och som avled 1920, 94 år gammal.

Hela palatset är en vandring i Spaniens historia och hänger mästare som El Greco, Velázquez, Zurbarán, Ribera, Rubens, Guido Reni, Luca Giordano bland många andra på väggarna.

Du som åker med på Svenska Magasinets Madridresa den 25 till 28 november får tid till att även besöka vackra Palacio de Liria.

Här är öppettiderna:
Adress: Calle Princesa, 20. Pris: 14 euro. Öppet: 9.45 till 14.00 och 15.45 till 18.30. Måndagar bara öppet fram till klockan 14.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.