Nu rivs Almuñécars saluhall

Arbetet med att riva Almuñécars gamla slitna saluhall har inletts. En 60 ton stor kran används vid rivningsarbetet. Den andalusiska regionalregeringens underavdelning i provinsen Granada har gett sitt godkännande till projektet.

Folktomma gator och nationellt nödläge. Då inleder Almuñécar kommun den sedan tidigare planerade rivningen av stadens gamla slitna saluhall.

-Hela insatsen görs med största säkerhet under det nuvarande nationella nödläget, säger Javier García, kommunalråd med ansvar för stadsplaneringen.

Arbetet inleddes i fredags med att stängsel och murar som omgärdar saluhallen revs. Under veckan fortsätter det övriga rivningsarbetet som utförs av företaget Contenedores Alhambra med jättekranen.

Gamla slitna bildäck fick läggas ut på gatorna för att skydda mot den stora tunga kranen.

Andra säkerhetsåtgärder som vidtagits är att desinficera hela området där arbetet utförs. Vid två tillfällen under arbetsdagarna tas febern på dem jobbar.

Insatsen med att riva saluhallen beskrivs som en akutåtgärd. Det fanns en överhängande risk för att byggnaden skulle kollapsa.

Javier García säger i ett pressmeddelande från kommunen att det är hans uppgift som ansvarig för stadsplaneringen att säkerheten ska hållas i främsta rummet vid offentliga platser.

Vi kan inte tillåta att riskera människoliv om delar av fastigheten börja falla isär. Nu var det dags att göra något åt den fallfärdiga byggnaden, säger García.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.