Prenumerera på nyheterna

Ny kraftfull fiberkabel mellan USA, Spanien och Storbritannien

Google är i färd med att göra vad tidigare oftast bara stater har gjort. Efter decennier av samråd med representanter för organisationer för skydd av bland annat delfiner så lägger nu en egen och mycket kraftfull fiberkabel mellan USA, Spanien och Storbritannien.

Kabeln är av en så stor dignitet att den till och med har fått ett eget namn, den är döpt till ”Grace Hopper”. Detta efter en tidig datavetenskaplig pionjär och den kommer att förstärka ryggraden i Googles molnprodukter för de storföretag som inte redan är låsta i technosystemet från Amazon. Förutom Google Cloud kommer den också att hantera annan googletrafik som Meet och Gmail.

Uppgiften att lägga kabeln har gått till det inom området specialiserade företaget SubCom och kabeln förväntas vara operativ för att kunna hantera våra data under 2022. Google säger att kabeln som läggs ned har 16 fiberpar (32 fibrer), vilket är dubbelt så mycket som världens hittills kraftfullaste undervattenskabel (Vilket är ”Marea” en kabel som förbinder USA och Spanien och ägs av Facebook och Microsoft).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.