Prenumerera på nyheterna

Ny rapport lyfter fram näringsrik kost för att förebygga covid-19

En vetenskapsgrupp som ger råd och vägledning till den spanska regeringen i frågor relaterade till covid-19 föreslår nya sätt i att studera hur näringslära och kost kan förebygga den nuvarande pandemin och framtida.

Bakom beslutet om att skapa arbetsgruppen står departementet för vetenskap och innovation. De menar att det är viktigt att se sambandet mellan en näringsrik kost och immunförsvaret som ska förebygga pandemin och kommande pandemier, och att sjuka kan återhämta sig bättre.

Rapportens författare menar att näringslära i hög grad kan bidra till att motverka sjukdomen covid-19. De vill även se hur sociala beteenden och ekonomiska förändringarna relaterade till covid-19 påverkar intaget av näringsrika och hälsosamma kostvanor.

Studier ska även inledas för att kartlägga hur näringsämnen bygger upp vårt immunförsvar och i vilken omfattning.

Rapporten betonar att näringslära och balanserad kost bidrar till bättre hälsa men också i det specifika fallet med att förstärka immunförsvaret och minska risken för sjukdomar.

När det gäller covid-19 bidrar en balanserad kost till att motverka infektionsförloppet och hur sjukdomen utvecklas. Rätt kost förbättrar även återhämtningen under sjukdomsperioden och minska de långsiktiga negativa konsekvenserna av covid-19.
Rapporten går att läsa här (på spanska)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.