Prenumerera på nyheterna

Ny rektor för Svenska Skolan Costa del Sol tillsatt

Maria Eneqvist blir ny rektor vid Svenska Skolan Costa del Sol i Fuengirola och efterträder Mattias Kerttu som sade upp sig i maj månad efter fem år som rektor. Maria Eneqvist, flyttar till Solkusten tillsammans med sin familj, beräknas tillträda i slutet av september. Det skriver Fuengirolaskolan i ett pressmeddelande.

– Jag vill tillsammans med personalen fortsätta utveckla skolan enligt den utvecklingsplan som är lagd. Att skapa delaktighet, trygghet och att få vara med att bidra till det livslånga lärandet är det som motiverar mig som rektor. Ser verkligen fram emot att börja arbeta som rektor på skolan med allt vad det innebär, säger den nye rektorn.

Maria Eneqvist har lång erfarenhet inom skolvärlden kommer från posten som förvaltningschef och arbetade dessförinnan som strategisk rektor på Nyköpings högstadium. Tidigare erfarenheter är både som VD/rektor i eget bolag där hon drev friskola, förskola, F-9 i många år, vilket lärt Maria att det är oerhört viktigt att vara flexibel, tydlig och coacha sina medarbetare till stordåd.

Dessutom har Maria erfarenhet av divisions- och kommunledning, hon har varit t.f. skolchef samt arbetat som chef för arbetsmarknadsenhet/vuxenutbildning. Maria har stor vana att driva, förskola, grundskola och vuxenutbildning i kommunal och privat regi och även föräldrakooperativ, skriver skolan i ett pressmeddelande.
Rektorsbyte på Svenska Skolan Costa del Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.