Prenumerera på nyheterna

Ny taxi-app lanseras på Solkusten

Inom kort ska vi kunna boka taxi genom en ny mobilapp: ”TaxiCostaSol”. Appen väntas se dagens ljus redan före sommarens intåg och den lanseras för att gynna Solkustens taxichaufförer.

Anledningen till att man tar fram en app är att taxichaufförer behöver ha något att sätta emot proffsfirmor som Uber och Cabify. De kan annars lätt ta kunder ifrån dem.

Styrkan med digitala plattformer som Uber är att de ger kunderna möjligheten att boka enkelt och smidigt, via app, och i förväg veta priset. Därför ska Costa del Sols taxiservice börja med något liknande, för att kunna konkurrera om kunderna, skriver Diario SUR.

Redan 2018 gick Solkustens taxichaufförer ihop genom att skapa ett gemensamt bokningsnummer (952 17 00 17) och en gemensam hemsida (www.taxicostasol.com). Det handlar om så mycket som 2000 bilar som trafikerar hela kusten, ända från Nerja till Manilva. Nu tar man således samarbetet ytterligare ett steg framåt.

Genom att introducera TaxiCostaSol-appen som erbjuder taxibokning till ett förutbestämt pris hoppas Costa del Sols taxiservice bli ännu mer attraktiv bland kunderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.